2019-01-22 Veidekke bygger vindkraftverk https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/vindkraftspark-i-vetlanda.jpg

Veidekke bygger vindkraftverk

Bildkälla: Veidekke.
Bildkälla: Veidekke.
Energi
Vindkraft

I ett samarbete med BayWa r.e blir Veidekke totalentreprenör för byggnationen av sex nya vindkraftverk. Det framkommer i ett pressmeddelande.

För en ordersumma på 27 miljoner kronor ska Veidekke bygga sex vindkraftverk i Slageryd utanför Vetlanda. Det är i ett samarbete med BayWa r.e som det handlar om byggnation av fundament, kranplatser samt 4,5 kilometer väg fram till verken. När vindkraftverken är monterade återstår återställningsarbete för byggbolaget, skriver de i ett pressmeddelande.
Där vindkraftsparken står klar kommer den kunna producera ungefär 71 gigawattimmar grön elektricitet per år.

Veidekke: ”Viktigt för oss”

– Vi är väldigt glada över att BayWa r.e. valde oss för uppdraget och att de uppskattar vårt involverande arbetssätt. Arbetssättet är en förutsättning för att ta tillvara allas kunskap och hitta de bästa lösningarna. Att vara en del i att förbättra vår miljö genom att vara med och bygga vindkraftsparker är viktigt för oss, säger Anders Johansson, arbetschef på Veidekke Anläggning, i ett pressmeddelande.

Projektet beräknas stå klart våren 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!