Energi
2 min lästid

Energibolag investerar 157 miljoner i elnätet

15:e januari 2019, 11:53
Energibolag investerar 157 miljoner i elnätet
Bildkälla: Härjeåns Nät AB.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Härjeåns Nät AB ska under 2019 investera 157 miljoner kronor i elnätet i Härjedalen för att möta framtidens behov. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

– Vi siktar högt för att kunna leverera en trygg och säker elleverans för våra kunder. Vårt område är glesbefolkat med långa avstånd mellan kunderna. Därför krävs stora investeringar för att kunna rusta oss för framtiden men också för att minimera driftstörningar i nätet, säger Niklas Köhler, vd Härjeåns Nät AB, i pressmeddelandet.

I investeringen på 157 miljoner kronor under det nya året ska det ske både nyanslutningar och upprustningar av det befintliga elnätet i Härjedalen.

Nyexploatering ger chans att vädersäkra elnätet

En investering är en ny vindkraftpark i Bräcke kommun. Dessutom ska en ökad exploatering av Lofsdalen göra att elnätet rustas upp genom att gräva ner ledningar i marken i samband med fibergrävning. Det ska vädersäkra ledningarna och minimera risken för driftstörningar.
– Det kostar att bygga elnät, precis som ansvarstagande drift och underhåll. Härjeåns elnät på över 600 mil ledning är under ständig översyn i syfte att säkra eldistributionen för våra kunder. Utöver nämnda projekt jobbar vi långsiktigt för ökad leveranssäkerhet i hela vårt område, avslutar Niklas Köhler.

#elnät #härjeåns nät ab #härjedalen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0