2019-01-15 Peab får uppdrag vid Uppsalas nya värmeverk https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/01/varmeverk-carpe-futurum.jpg

Peab får uppdrag vid Uppsalas nya värmeverk

Vattenfalls nya värmeverk Carpe Futurum.
Vattenfalls nya värmeverk Carpe Futurum. Bildkälla: Peab.
Energi

Vattenfalls miljardinvestering i värmeverket Carpe futurum i Uppsala ska stå klar till 2021. Nu är det klart att Peab har fått uppdraget att utföra mark- och grundläggningsarbeten i en order värd 143 miljoner kronor.

Arbetet att bygga nya Carpe Futurum ligger i inledningsfasen just nu. Det ska bli ett biobränsleeldat värmeverk, vilket ersätter det gamla kraftvärmeverket från 1973 och som beräknas stå klar 2021. Det är en del i Vattenfalls stora satsning i anläggningen Boländerna i Uppsala, där de investerar 3,5 miljarder kronor i att gå över till energi från biobränsle.

Peab en del i nytt värmeverk

Där har nu Peab fått ett kontrakt värt 143 miljoner kronor att genomföra mark- och grundläggningsarbeten, vilket även omfattar en ny infartsväg och anslutningar mot kommunala gator.
‒ Vi är stolta över att få vara en del i denna satsning som Vattenfall gör. Vi lägger grunden för det nya värmeverket som i framtiden kommer att ge uppsalaborna möjlighet till en fossilfri uppvärmning, säger Carl Johan Söderberg, regionchef Peab, i ett pressmeddelande.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!