Energi
2 min lästid

Chef lämnar Vattenfall Värme

4:e december 2018, 13:32
Chef lämnar Vattenfall Värme
Adrian Berg von Linde ny vd för Gotlands Energi AB. Foto: Vattenfall
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Nu är det dags, Adrian Berg von Linde blir ny vd för Gotlands Energi AB, GEAB, och lämnar då chefsrollen för Vattenfall Värme. 

Adrian Berg von Linde ersätter Jan Karlsson som i våras aviserade att han skulle sluta vid årsskiftet. Han tillträder vd-uppdraget per 1 december.

GEAB har en bred verksamhet med fjärrvärme, elnät och elhandel. Energisystemet på Gotland är komplext och har speciella lokala förutsättningar för att kunna möta energiomställningen. Det ställer stora krav på den vd som ska leda bolaget framåt.

– Jag är mycket stolt och glad att Adrian Berg von Linde accepterat rollen som vd för Gotlands Energi AB. Han har en unik kompetens från sina många år inom Vattenfalls verksamheter och har en stark förmåga att skapa goda relationer med kunder, intressenter och medarbetare. Jag är helt trygg med att bolaget är i de bästa händer, säger GEAB:s nya styrelseordförande Ulrika Jardfelt, tillika chef för Vattenfalls värmeverksamhet i Sverige, i ett pressmeddelande.

Unika möjligheter

Adrian Berg von Linde är redan på plats i Visby sedan en dryg månad där han varit tillförordnad vd efter Jan Karlsson.

– Jag är imponerad av den kompetens som finns hos personalen på GEAB. Den ger oss en unik möjlighet att utveckla GEAB för att även i framtiden vara en konkurrenskraftig leverantör till alla våra kunder. Det är när personalen på GEAB och kunderna samarbetar som utveckling sker. Så det ska bli väldigt kul och intressant att bidra till att ta detta företag vidare in i framtiden, säger Adrian Berg von Linde.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0