Energi
2 min lästid

ABB bildar nytt samriskföretag för elkraftsanläggningar

4:e september 2018, 14:33
ABB bildar nytt samriskföretag för elkraftsanläggningar
Bildkälla: SNC-Lavalin / ABB
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Tillsammans bildar SNC-Lavalin och ABB Linxon, ett nytt samriskföretag. Linxon har bildats för att genomföra nyckelfärdiga elkraftsanläggningar där man kombinerar de unika styrkorna hos både SNC-Lavalin och ABB för att ge kundvärde.

SNC-Lavalin och ABB meddelar att man tillsammans bildar Linxon, ett nytt samriskföretag för att producera nyckelfärdiga elkraftsanläggningar med växelström. Linxon förväntas påbörja verksamheten i september 2018 där SNC-Lavalin har majoritet och en kontrollerande andel i samriskföretaget.

Förnybar och konventionell kraftproduktion, kraftöverföring och transportlösningar

Linxon kommer att åta sig nyckelfärdiga anläggningsprojekt med växelström som handlar om både förnybar och konventionell kraftproduktion, kraftöverföring och transportlösningar. De nyckelfärdiga lösningarna innefattar projektdesign, konstruktion, inköp, byggnation, ledning, driftsättning och eftermarknadsstöd. Linxon kommer att ha en inledande orderstock på 340 miljoner USD.

– Vi är glada över samarbetet med ABB där vi sammanför våra respektive styrkor för att leverera hållbara energilösningar för elkraftsanläggningar samtidigt som vi ger kundvärde genom kostnadseffektiviseringar och en ökad leveranskapacitet, säger Marie-Claude Dumas, styrelseordförande för Linxon och President of Clean Power på SNC-Lavalin i ett pressmeddelande.

“Levererar ett utökat kundvärde”

Frédéric Tréfois, som nu ansvarar för lösningar inom Engineering, Procurement, Construction (EPC) inom ABB:s Grid Integration-verksamhet, har utsetts till Chief Executive Officer för Linxon.

– Linxon kommer att kombinera ABB:s tekniska ledarskap med SNC-Lavalins kunnande inom ledning av infrastrukturprojekt så att vi kan leverera ett utökat kundvärde, säger Claudio Facchin, vd för ABB:s division Power Grids. ”Samriskföretaget kommer att fånga upp nya affärsmöjligheter för båda företagen och stärker vår strategi att skapa nya allianser och affärsmodeller som en del av ABB Power Grids omvandlingsprogram ‘Power Up’.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0