2018-08-07 Aksiom förvärvar Jernbro Industrial https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/08/aksiom-forvarv-genrebild.jpg

Aksiom förvärvar Jernbro Industrial

Genrebild. Källa: Jernbro
Genrebild. Källa: Jernbro
Energi
Industri

Nyligen förvärvade Aksiom Partners Fund I, LP (“Aksiom”)  Jernbro Industrial Services AB.

Aksiom bildades 2017 och investerar i medelstora europeiska företag som erbjuder och levererar kvalificerade tekniska tjänster för kunder inom industri – och energisektorn och som har en hög tillväxtpotential.

Mikael Jansson utses till ny vd

I samband med förvärvet har Mikael Jansson, född 1961, utsetts till ny vd. Mikael har en gedigen erfarenhet från utveckling av tekniktjänsteföretag verksamma inom industri-, fastighets- och energisegmenten. Mikael har tidigare innehaft vd-uppdrag för bland annat Fortum, Dalkia Industripartner, Autotank och VKG. Mikael har under de senaste sex åren varit vd och Koncernchef för Veolias nordiska verksamhet.

– Jernbro har nyligen genomfört en omstrukturering och är nu redo för tillväxt med huv­ud­­sakligt fokus på industri-och energisegmenten i Sverige och övriga nordiska länder, säger Mikael Jansson i ett pressmeddelande.

– Nu skapas en stark bas att bygga vidare på: Aksiom som ny tillväxtorienterad ägare med ambitiösa mål, ett Jernbro i god form – utgörande själva plattformen för bygget vad gäller geografisk täckning, underhållstek­nisk kompe­tens, kundportfölj och ett brett utbud av tjänster inom projekt och underhåll. Jag ser goda tillväxtmöjligheter fram­gent, särskilt vad gäller tjänster som tydligt bidrar till att förbättra industrins konkur­renskraft, och är stolt över förtroendet att få leda Jernbro vidare mot nya mål, avslutar Mikael.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!