Energi
2 min lästid

Assemblin tecknar ramavtal med Göteborg Energi

17:e juli 2018, 21:14
Assemblin tecknar ramavtal med Göteborg Energi
Bildkälla: Assemblin
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0
Assemblin har, delat med SWEP International AB, vunnit Göteborg Energis upphandling avseende installation av fjärrvärme- och fjärrkylacentraler.

Avtalet undertecknades den 15 juni 2018 och gäller i två år med option på ytterligare sex år. Inga volymer är garanterade men totalt beräknas det handla om cirka 40 miljoner kronor per år.

Leverera och installera utrustning

Göteborg Energi äger, driftar och underhåller 6-7 000 driftcentraler för fjärrvärme och fjärrkyla samt närmare 15 000 småhuscentraler. Ramavtalet innebär att Assemblin ska leverera och installera utrustning i fastigheternas apparatrum. Det handlar om nyinstallationer, men även underhåll av undercentraler med byte av delar. Uppdraget innefattar även projektering och dimensionering av undercentralerna, liksom demontering och bortforsling.

– Detta är mycket betydelsefullt för oss och stärker vår position hos Göteborg Energi och på marknaden, säger Christoffer Ronnerhall, Assemblins ombud för upphandlingen och filialchef Industri på Assemblin VS i Göteborg i ett pressmeddelande.

Utveckling av standardlösningar

En viktig del av uppdraget, som Göteborg Energi betonar, är att samarbetet ska leda till utveckling av standardlösningar gällande arbetet med undercentraler, med kostnads- och energibesparingar som mål.

Redan under juli beräknas Göteborg Energi avropa de första uppdragen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0