2018-07-06 Vattenfall gör elnätssatsning i mångmiljardklassen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/06/elpriset-nils-holgersson.jpg

Vattenfall gör elnätssatsning i mångmiljardklassen

Foto: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) / Bruce Guenter
Foto: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) / Bruce Guenter
Energi

I Vattenfalls årliga investeringsrapport konstaterar det statliga energibolaget att behovet av att förnya och bygga ut elnätet är stora. Därför vill de genomföra en elnätssatsning för 20 miljarder kronor.

Det innebär en elnätssatsning på 20 miljarder kronor för de kommande fem åren, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande.
I år är investeringen cirka fyra miljarder kronor i förbättringar av elleveranser genom underhåll, vädersäkring och modernisering.

Om elnätssatsning: ”Omställning till fossilfritt kostar”

– Vi vill vara ledande i arbetet med att skapa framtidens elnät och vill möjliggöra Sveriges utveckling och tillväxt. Omställningen till ett fossilfritt samhälle kostar. Om vi inte investerar i elnätet så ser vi en stor risk för att vi inte kan infria kundernas och samhällets förväntningar på att ansluta och leverera el på effektivast sätt. Elnätet är en möjliggörare för att uppnå fossilfrihet såväl som smarta lösningar till industri och privatkunder. Elnätet måste gå att lita på varenda dag, överallt, säger Annika Viklund, VD, Vattenfall Eldistribution, i pressmeddelandet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!