2018-05-15 Storskalig solcellsanläggning invigd https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/05/solceller-dios-fornybar-energi.jpg

Storskalig solcellsanläggning invigd

Bildkälla: Diös
Bildkälla: Diös
Energi

Det är dags för invigning. Diös inviger sin första storskaliga solcellsanläggning på fastigheten Metropol, i Norrmalm i Sundsvall.

Den installerade effekten uppnår totalt 135 kilowatt på 1 000 kvadratmeter och kommer att spara cirka 15 procent per år av den totala elförbrukningen, enligt fastighetsägaren.

Vill bli en hållbar aktör

Anläggningen tillhör en serie större investeringar Diös har gjort över tid för att säkerställa sin position som en hållbar aktör i branschen. Idag köper Diös 100 procent så kallad ursprungsmärkt el till sina hyresgäster och den nyinstallerade solcellsanläggningen ska säkerställa den egna energiproduktionen.

– Det känns riktigt bra att vi nu har invigt vårt första solcellsprojekt. Det ligger helt i linje med vår strategi kring hållbar stadsutveckling. Vi vill ta en aktiv roll som fastighetsägare där vi är med och driver en hållbar omställning gällande energiförbrukning. Vi vill också tillsammans med våra hyresgäster skapa förutsättningar för att nå de hållbarhetsmål vi har satt upp och som relaterar till Agenda 2030, säger Sofie Stark, affärschef, Diös Sundsvall i ett pressmeddelande.

Med tunnfilm

Totallösningen för solcellsinstallationen på Metropol i Sundsvall har solenergibolaget E-linx stått för. Tekniken bygger på en tunnfilm.

– Vi har jobbat nära Diös under en tid för att säkerställa rätt förutsättningar för den nya energikällan till fastigheten Metropol. Solcellerna är nu i full drift och detta är ett av de första storskaliga solcellsprojekten i regionen, säger Bengt Schierman, tekniskt ansvarig och delägare, E-Linx.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!