EnergiAzelio tecknar order i Sydafrika
17.11.2021 12:18 5 min lästid

Azelio tecknar order i Sydafrika

17.11.2021 12:18 5 min lästid

Azelo Energy Storage. Bild: Azelio.

Ordern omfattar 1,3 MWh förnybar elförsörjning motsvarande 8 enheter av sitt energilager TES.POD, från det sydafrikanska jordbruksföretaget Wee Bee Ltd. Värdet uppgår till cirka 11 miljoner kronor under en 15-årsperiod inklusive förväntade prishöjningar. 

Malin Rothenborg
0

Beställaren Wee Bee Ltd. är ett jordbruksföretag med flera delverksamheter och en årlig energiförbrukning på ca 1,9 GWh. Azelios energilagring kommer att göra skillnad genom att minska energirelaterade årliga utsläpp med 323 ton koldioxid och säkra energiförsörjningen dygnet runt med solceller tillsammans med TES.POD. Det framgår av ett pressmeddelande från Azelio.

– Det är viktigt för jordbrukare i Sydafrika med tillförlitlig energiförsörjning till en rimlig kostnad för att säkerställa att deras anläggningar kan drivas effektivt. Vårt TES.POD-system kommer att säkra hållbar energiförsörjning dygnet runt för Wee Bee Ltd, och därmed ge möjlighet för verksamheten att fokusera strategi och kapital på jordbruket och inte energirelaterade problem, säger Jonas Eklind, VD för Azelio.

Installationsstart och driftsättning kommer att utföras av Azelio i samarbete med ALEC Energy och leverans är planerad till slutet av 2021.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!