Energi
2 min lästid

Assemblin förvärvar Roslagens Värmemontage

13:e oktober 2021, 07:12
Assemblin förvärvar Roslagens Värmemontage
Andreas Aristiadis, vd Assemblin VS. Fotograf: Fond & Fond.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Assemblin VS förvärvar Roslagens Värmemontage AB, med 48 medarbetare och en årsomsättning på cirka 80 miljoner. Förvärvet ingår i Assemblins strategi att växa inom områden som bidrar till samhällets omställning mot förnyelsebar energi, och innebär att Assemblin blir en av Sveriges ledande fjärrvärmeinstallatörer, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Roslagens Värmemontage har byggt upp sin verksamhet inom fjärrvärme, kyla och VA-entreprenader sedan 1988. Kontoret ligger i Järfälla men verksamheten bedrivs i Stockholm och Uppsala med omnejd samt i Örebro och Norrköping. 80 procent av omsättningen kommer från ramavtal med de stora fjärrvärmebolagen (EON, Stockholm Exergi, Vattenfall, SFAB, Norrenergi med flera).

– Vi är mycket imponerade av den höga kompetens som finns i Roslagens Värmemontage. Vi matchar varandra värderings- och kulturmässigt, samtidigt som vi kompletterar varandra geografiskt och kundmässigt. Vi är därför mycket glada över detta förvärv, som också innebär att vi blir det ledande bolaget inom fjärrvärme i Stockholmsregionen med omnejd och en av de största fjärrvärmeinstallatörerna i Sverige, säger Andreas Aristiadis, vd och chef för affärsområde Assemblin VS.

Roslagens Värmemontage utför kompletta rördragningar i kulvertar, inomhus, till pumpstationer och i pannbyggnader till energibolag och fastighetsbolag. Därutöver byter bolaget ut gamla värmeväxlare samt deltar vid nybyggnation av kompletta fjärrvärmecentraler och kylcenter till bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och större industrier. I verksamheten finns också en serviceverksamhet som erbjuder drift- och underhåll samt beredskapstjänster inom energidistribution och produktionsanläggningar.

– Vi har utvecklat en stabil verksamhet och är stolta över den kompetens vi besitter, men vi tror att vi kan utvecklas bättre och expandera ytterligare i ett större sällskap. Assemblin har ett gott rykte på marknaden och har sedan tidigare visat att de vill satsa på fjärrvärme. Genom att utbyta erfarenheter och resurser kommer vi tillsammans att kunna fortsätta utvecklas inom fjärrvärmeområdet, säger Stefan Innala, vd på Roslagens Värmemontage.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0