2017-11-14 Återvinningsstation tas bort på Blidö https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/11/fti.jpg

Återvinningsstation tas bort på Blidö

Återvinningsstation tas bort på Blidö.
Återvinningsstation tas bort på Blidö. Bildkälla: Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI)
Energi

Återvinningsstationen vid Bromskärs brygga på Blidö i Norrtälje stängs den 22 november på grund av upphävt bygglov. I nuläget finns ingen ersättningsplats att tillgå och man vet inte när eller om det kommer att etableras men Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) arbetar för att hitta en ny placering. FTI hänvisar därför alla återvinnare av förpackningar och tidningar till andra stationer i kommunen.

Återvinningsstationen vid Bromskärs brygga måste stängas då bygglovet har upphävts i Mark – och miljööverdomstolen. Det givna bygglovet överklagades av innehavarna av närliggande fritidsfastigheter och nu har frågan om bygglovet tagits så långt det går. Tyvärr saknas ersättningsplats och närmaste stationer som finns att tillgå är i Åkersberga eller inne i Norrtälje.

– Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det såklart ogynnsamt när en återvinningsstation måste stängas, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). – Vi arbetar verkligen för att hitta en ny plats som ska underlätta återvinningen för alla hushåll på Blidö och hoppas alla kan ha överseende under tiden.

– Vi är medvetna om att de stationer vi hänvisar till ligger en bit bort, men hoppas ändå att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Annika Ahlberg, FTI.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!