EldistributionInstalco förvärvar Lidingö Elektriska
19/12/2021 1min lästid

Instalco förvärvar Lidingö Elektriska

19/12/2021 1min lästid
Instalco förvärvar Lidingö Elektriska

Tobias Eriksson, Christina Sevebo, Leif Sevebo, Christina Kassberg och Gustaf Larsson Ernefeldt. Foto: Instalco

Stockholmsbolaget har 16 anställda och en omsättning på 27 miljoner kronor.

Lidingö Elektriska är ett anrikt familjeföretag som startade på 1920-talet och sedan 1933 drivs under namnet Lidingö Elektriska. Bolaget har ett starkt lokalt varumärke med 16 anställda och en omsättning på 27 miljoner senaste verksamhetsåret. Det framgår av ett pressmeddelande från Instalco.

– Lidingö Elektriska är ett mindre ägarlett elföretag som är mycket starka på deras lokala marknad och är stora på service inom el. Instalco har sedan tidigare en stark position inom el-entreprenader i Stockholm och Lidingö Elektriska blir ett mycket bra komplement där, säger Tobias Eriksson, affärsområdeschef Instalco Stockholm.

Bolaget är specialiserade på elinstallationer, elprojektering, belysning, värme, golvvärme och laddstationer till offentlig förvaltning, företag och privatpersoner.

– Vi ser fram emot att bli en del av Instalco med de synergier och utvecklingsmöjligheter som erbjuds. Samtidigt får vi behålla vår identitet, kultur och varumärket vilket är viktigt för oss, säger Christina Sevebo, vd i Lidingö Elektriska.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Lidingö Elektriska AB med tillträde 17 december.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!