EldistributionBravida intar Hälsingland
22.11.2021 11:31 5 min lästid

Bravida intar Hälsingland

22.11.2021 11:31 5 min lästid

Från vänster, Magnus Ohlsson, Regionchef Bravida, Niklas Palm, Delägare Sörens El, Per-Åke Andersson, Delägare Sörens El, Ewa-Lotta Sköld, VD Sörens El, Jonas Andersson, Ägare Sörens Kraft och Delägare Sörens El. VD Sörens kraft. Foto: Bravida.

Genom förvärv av Sörens El och Sörens Kraft och Montage, med en total omsättning på 110 miljoner och 70 anställda, vinner Bravida ny mark i Hälsingland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Malin Rothenborg
0

Sörens El som grundades av Sören Andersson 1989 har en bred kundbas lokalt i Hälsingland och är marknadsledande i Hudiksvall. Deras verksamhet består av elservice, industri, fiber, solenergi och entreprenadel. Sörens Kraft och Montage grundades av Jonas Andersson 2012 och har sin kundbas över ett bredare geografiskt område med uppdrag för montagearbeten åt ett flertal större leverantörer.

– Det känns bra att vi har kommit i mål med affären. Båda Sörenbolagen är stabila organisationer och har ett bra rykte samt att vi känner att deras företagskultur kommer passa in bra i Bravida. Genom att vi nu också etablerar Bravida i Hudiksvall stärks vår position i Hälsingland, kommenterar Magnus Ohlsson, regionchef Bravida, region Södra Norrland.

Jonas Andersson, nuvarande ägare av Sörens Kraft och delägare i Sörens El kommer att fortsätta ingå i verksamheten som avdelningschef för Kraft. Han kommenterar:

– Efter att ha blivit kontaktade av Bravida upptäckte vi att vi har samma värdegrunder som Bravida och att de skulle passa oss bra. Att använda Bravidas skalfördelar samt stödet vi kan få av Bravidas stödfunktioner passar oss också bra. Det ger våra medarbetare fortsatta bra möjligheter till kompetensutveckling.

Bravida tillträder som ägare den 1 december 2021.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!