Diverse5 köksprylar som underlättar i köket
05.09.2021 15:31 3 min lästid

5 köksprylar som underlättar i köket

05.09.2021 15:31 3 min lästid

Stefano Ferrario

Här är några av prylarna du kommer att få svårt att leva utan när du väl skaffat dem.

Marcus Rosenholm
0

Ska du köpa en present eller behöver du bara en ny kompanjon i köket? Här är några av prylarna du kommer att få svårt att leva utan när du väl skaffat dem.

Underlättande köksprylar kan vara ljuvliga hjälpredor för både amatören och proffsen vid matlagning och middagsförberedelser. Vad vore kökslivet utan en stavmixer? Eller något så banalt som en bra konservöppnare. Några av de mest klassiska köksprylarna kan många av oss inte ens tänka oss att leva utan.

I den här artikeln går vi igenom några roliga och riktiga lifehack-prylar som kommer att bidra till förändring och innovation i ditt kök.

Den bästa knivslipen

En riktigt bra knivslip är A och O i köket vara sig du ska hacka grönsaker eller skära i köket. Den bästa knivslipen hittar du hos Lamnia som har ett stort utbud med några av marknadens bäst rankade produkter. Sajten har gjort ett stort test av knivslipare och du hittar bra alternativ i alla prisklasser.

Här kan du se mer från Lamnia och deras sortiment.

Robotbartender

Vad vore ett kök utan en robotbartender? Framtiden är här och på marknaden finns nu robotbartenders som med enkla knapptryck serverar din favoritcocktail på bara några sekunder. Ett roligt tillskott till festen och en maskin som får de flesta att höja på ögonbrynen, i positiv bemärkelse.

Självjusterande stekpanna

Har du också haft problem med stektemperaturen för att få den perfekta medium rare-steken eller laxbiten? Problemet är nu löst av tekniken och med en självjusterande stekpanna, som är utrustad med en inbyggd temperaturmätare som håller koll på graderna åt dig. Behöver du vända på steken? Ja, då säger stekpannan till. Finns att hitta bland moderna köksbutiker.

Potatis-skärare

Inte att förväxla med den klassiska potatisskalaren. Nej, det här tillbehöret finns till för att skära ut perfekta pommes ur dina potatisar, på nolltid. För dig som älskar att laga hemmagjorda burgare är det här ett toppen-tillbehör som gör att du kan fokusera på huvuddelen av rätten utan att behöva kompromissa med frysta pommes. Potatisskäraren finns att hitta i alla möjliga prisklasser.

Låt vinet stå framme

Känner du igen att du öppnar en god flaska vin på tisdagen men bara tar ett glas och vill dricka resten nästkommande helg? Det kan bli en tråkig överraskningen när du en eller två veckor senare öppnar vinet som stått och jäst och smakar pyton. Som tur är finns idag en manick som heter du Plum automatic wine dispenser som återsluter vinet och du kan till och med öppna ytterligare en annan flaska vin under veckan, eftersom behållaren har plats för två flaskor. Tekniken den är utrustad med gör det dessutom möjligt att skanna av etiketten så att den får tillgång till årgång, temperatur osv. vilket gör att vinet blir i princip som oöppnat. Den lyxiga prylen kan du läsa mer om här.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!