Byggindustrin Senaste nytt bygg
1 min lästid

Årets bästa renoveringsprojekt korat

4:e mars 2015, 08:51
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Eksta Bostads AB vinner tävlingen Årets Bästa Renoveringsprojekt för sin lyhörda boendedialog och energimedvetenhet i samband med förnyelsen av kvarteret Apelsinen. Bakom priset står bransch- och intresseorganisationen SABO.

Tävlingsjuryn imponeras av hur Eksta Bostads AB i ett stort och komplext projekt lyckats hantera både tekniska och ekonomiska utmaningar samtidigt som bolaget haft stort fokus på hyresgästerna.

Juryns motivering lyder:

”Resultatet av projektet är lyckad områdesförnyelse för ett modernt, trivsamt och tryggt boende. Hyresgästfokus, energimedvetenhet och totalekonomi har tillsammans med lyhörd boendedialog varit vägledande arbetssätt. Projektet är omfattande och komplext och har framgångsrik samverkan genom partnering hanterat såväl tekniska som ekonomiska utmaningar.”

– Tävlingen vaskar fram de mest lyckade exemplen i Sverige och denna gång fick vi in elva mycket högkvalitativa bidrag. De är alla inspirationskällor och goda exempel för andra bostadsföretag som är på gång att renovera sina fastigheter, säger Stefan Björling, tävlingssekreterare på SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

#eksta bostads #sabo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0