Byggindustrin Kontor
1 min lästid

Skanska får stort byggprojekt

31:a oktober 2016, 10:02
Skanska får stort byggprojekt
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Skanska har fått i uppdrag av Aranäs Fastigheter att bygga ett kombinerat kontors- och parkeringshus i den nya stadsdelen Valand i Kungsbacka.

Kontraktet är värt cirka 220 miljoner kronor och byggstart sker omgående.

Valand är ett stadsutvecklingsprojekt i Kungsbacka, mellan Kungsmässan och innerstaden, där Aranäs planerar för sju kvarter med spännande arkitektur. Här skapas nya kontor, butiker, restauranger och bostäder vilket ska ge en större, sammanhållen stadskärna.

Först ut i Valand är det kontors- och parkeringshus som Skanska nu har fått i uppdrag att bygga. Totalt omfattar kontor och parkeringshus 17 400 kvadratmeter bruttoyta fördelat på fem våningar och källare i kontorshuset och 15 halvplan i parkeringshuset. Huset är ritat av arkitektbyrån Kanozi.

–Det är ett uppdrag där vi får användning av vår kompetens inom inte minst grundläggning eftersom markförhållandena är speciella i området, säger Ralf Gustafson, projektchef, Skanska Sverige AB.

Byggprojektet ska vara färdigställt före utgången av 2018.

– Vi delar målbild och vision för projektet och ser fram emot att se första etappen av Valand växa fram, säger Jonas Håkansson, vd Aranäs Fastigheter.

#aranäs #byggnationer #byggprojekt #garage #kontor #kungsbacka #parkering #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0