Byggindustrin Kontor
2 min lästid

Stort kontorskomplex byggs på Arlanda

7:e september 2016, 07:12
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC har fått i uppdrag av Swedavia att bygga Sky City Office One, ett 20 000 kvadratmeter stort och 11 våningar högt kontorshus i direkt anslutning till terminal 4 och 5 på Arlanda flygplats.

Det beräknade ordervärdet uppgår till 460 miljoner kronor.

– Den kontorssatsning vi nu gör stärker utvecklingsmöjligheterna för Stockholm Arlanda Airport. Dels kommer vi kunna erbjuda tillväxtmöjligheter för partners till flygplatsen och dels skapas mycket attraktiva etableringsmöjligheter i anslutning till ett av Europas främsta tillväxtområden, säger Karl Wistrand, VD och koncernchef Swedavia.

NCC och Swedavia driver projektet i samverkan, där man gemensamt utarbetat fastighetsprogrammet, systemhandlingar och riktpris.

– NCC har god erfarenhet av den här typen av samverkansprojekt som borgar för en mer innovativ och effektiv byggprocess och i slutändan en kvalitetsmässigt mycket bra produkt. Vi kommer att bygga en toppmodern kontorsbyggnad med hög energiprestanda, säger Henrik Lundin, affärschef NCC Building Sweden.

Sky City Office One ligger strategiskt placerad mellan terminal 4 och 5 och kommer utgöra själva kärnan i flygplatsstaden som växer fram kring Arlanda flygplats. Den 11 våningar höga byggnaden får en energieffektiv utformning med god isolering, klimatstyrning och effektiv ventilation som ger en minimal energiförbrukning. Byggnaden ska certifieras enligt miljöklassificeringssystemet BREEAM-SE på nivån Excellent.

Projektet som byggstartas under hösten beräknas pågå fram till sommaren 2018 då byggnaden ska stå klar för inflyttning.

Affären orderregistreras i det tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

#arlanda #flygplats #kontor #kontorsprojekt #ncc #ncc building #swedavia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0