Byggindustrin Kontor
2 min lästid

Fastighetsbolaget hyr ut stort i Göteborg

11:e april 2017, 10:31
Fastighetsbolaget hyr ut stort i Göteborg
Östra Hamngatan 16, Göteborg.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Castellum har tecknat hyresavtal om totalt 3 600 kvm kontorsyta på Östra Hamngatan 16 i Göteborg. En fastighet som för närvarande genomgår en omfattande ombyggnation. Avtalen har tecknats med United Spaces samt Pelagicore.

United Spaces har verksamhet i Malmö och Stockholm och etablerar nu sitt co-workingkoncept även i Göteborg. I september 2017 flyttar bolaget in i en kontorsyta om ca 2 400 kvm.
– Marknaden för arbetsplatser och kontor håller på att ritas om. Behoven i dag handlar främst om öppenhet, inspiration och samverkan. Konkret betyder det korta och flexibla kontrakt och en kunskapsdriven gemenskap. Det har vi på United Spaces utvecklat i 17 år. Och nu är vi peppade på att komma igång i Göteborg, säger Göran Garberg, vd och delägare på United Spaces.

Pelagicore, som nyss har blivit köpt av börsnoterade bolaget Luxoft, är en leverantör av mjukvara till fordonsbranschen och har som mål att skapa ledande användarupplevelser för moderna självkörande fordon. I juni 2017 flyttar bolaget sitt Göteborgskontor till en kontorslokal om 1 200 kvm.
– Tillsammans med Castellum skapar vi en modern och inspirerande kontorsmiljö i hjärtat av Göteborg och nära till kommunikationer till för oss viktiga kunder. I och med nya kontoret tar vi ett nytt steg i våra tillväxtplaner och ser fram emot att välkomna omkring 40 nya kollegor som tillsammans med oss ska bygga stans ledande team av UX Designers och mjukvaruutvecklare och skapa fantastiska användarupplevelser, säger Tomas Ekström, regionchef på Pelagicore.

Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum är glad över att kunna välkomna United Spaces och Pelagicore som hyresgäster till Castellum och de nyrenoverade lokalerna på Östra Hamngatan 16.
– Med deras verksamheter får vi en bra mix av hyresgäster i huset. Vi märker av att det är brist på kontorslokaler i attraktiva kollektivtrafikslägen och i och med dessa uthyrningar har vi endast en ledig kontorsyta om 1 200 kvm kvar i huset, säger Cecilia Fasth.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0