Fastighet
2 min lästid

Aula Medica vinnare av Stålbyggnadspriset

1:a juni 2015, 13:12
Aula Medica vinnare av Stålbyggnadspriset
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Aula Medica är vinnare av Stålbyggnadspriset 2015. Stålbyggnadsinstitutet delade ut priset den 28 maj i Stockholm. I projektet har COWI varit konstruktör och Wingårdh Arkitektkontor arkitekt.

Vart annat år delar Stålbyggnadsinstitutet ut Stålbyggnadspriset till ett byggnadsverk där man på ett innovativt och arkitektoniskt tilltalande sätt utnyttjat stål i den bärande konstruktionen och även i övrigt utnyttjat stålets egenskaper i fasad, tak och detaljer. Syftet är att uppmuntra till användandet av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar. De slutnominerade bidragen kommer även att delta i nomineringsprocessen för det svenska bidraget till ECCS European Steel Design Awards 2015.

– Det är en stor ära att i tuff konkurrens nå ända fram och vinna priset. Det är ett kvitto på vår ställning som stålkonstruktör av arkitektoniskt intressanta projekt och ännu ett exempel på framgångsrikt samarbete med Wingårdh Arkitektkontor. Det ska bli spännande att se hur detta projekt står sig i European Steel Design Awards 2015, säger Magnus Nilber, avdelningschef för Byggteknik på COWI.

– Det är fantastiskt kul att Aula Medica uppmärksammas med ännu ett pris, en utmärkelse som vi på COWI är väldigt stolta över. Redan vid första anblick förstod vi att projektet skulle bli uppmärksammat långt efter dess färdigställande. Aulan är en byggnad som utmanar konstruktören. Med Akademiska Hus som en tydlig och strukturerad beställare och med gott samarbete inom projektgruppen kunde vi nå ett enastående slutresultat, säger Johan Ström, uppdragsansvarig för Aula Medica på COWI.

Juryns motivering lyder bland annat:

“Aula Medica är en byggnad som på ett innovativt sätt använder stål för att tänja på gränserna för det möjliga. Aula Medica är ett sökande efter den perfekta balansen mellan funktion, ekonomi, skönhet och teknik.”

#arkitekturpris #cowi #wingårdh arkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0