Fastighet
1 min lästid

BSK och FOJAB samverkar om Helsingborgs Lasarett

22:a april 2015, 09:11
BSK och FOJAB samverkar om Helsingborgs Lasarett
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

BSK Arkitekter ansvarar tillsammans med FOJAB arkitekter för den stora omvandlingen av Helsingborgs Lasaretts stora huvudbyggnad. Uppdraget är ett resultat av BSK:s och FOJABs överenskommelse om samverkan på vårdbyggnadsmarknaden i södra Sverige.

– Det är ett stort ansvar och väldigt inspirerande att bygga om en så viktig och välkänd byggnad i Helsingborg. Ombyggnad med verksamhet i drift är något av det mest komplexa man kan ta sig an, säger Anna Hjort, uppdragsansvarig arkitekt på FOJAB arkitekter.

Under det närmaste 10 åren kommer bara Helsingborgs Lasarett att genomgå en total ombyggnad till ett beräknat värde av 4,5 miljarder.

BSK och FOJAB arbetar nu med projektering för Helsingborgs Lasaretts östra flygel. Det är första steget i en stor omvandling av hela huvudblocket av lasarettet med sin karakterisiska kryssform. Förutom de interna funktionerna kommer även fasaderna att göras om. Arbete med ytterligare flyglar planeras, och även lågdelar ska byggas om för operation, bilddiagnostik och öppenmottagningar.

#bsk arkitekter #fojab #helsingborg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0