Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Stor bostadssatsning i Veddesta Centrum

2:a december 2015, 10:21
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Veidekke Bostad har förvärvat en fastighet i Veddesta centrum och planerar nu för ca 1200 nya bostäder. Projektet är en del av kommunens vision om att utveckla Veddesta till en attraktiv blandstad med bra kommunikationsmöjligheter.

– Detta innebär ett viktigt och påtagligt startskott för utvecklingen av hela Veddesta och förstärker Järfällas position som en av Sveriges snabbast växande kommuner, säger Claes Thunblad (S), Kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Veddesta, med sin nära anslutning till Barkarby station, är ett område med expansiva planer. Järfälla kommun har som vision att utveckla Veddesta till en blandstad som inrymmer, bostäder, kontor, service och andra verksamheter med bra kommunikationer. Mälarbanan, som beräknas vara klar 2016, byggs ut till fyra spår och tunnelbanan beräknas stå klar 2021. Med dessa utbyggnader skapas förutsättningar för nya bostäder i ett kollektrafiknära läge.

Veidekke Bostad har förvärvat fastigheten Veddesta 2:11 i Veddesta centrum och planerar för totalt ca 1200 nya bostäder med första byggstart 2018. Med svanenmärkta bostäder och en tät exploatering är ambitionen att skapa en hållbar, trygg och attraktiv stadsdel. Projektet kommer att rikta sig mot en bred målgrupp, med bostäder för såväl ensamhushåll som större familjer och på så vis främja mångfald i området. Parallellt med projektet utvecklar kommunen bostäder och planerar för en bussterminal på grannfastigheten.

Samråd planeras till våren 2016 och ambitionen är att detaljplanen ska vinna laga kraft under 2017.

– Järfälla är en intressant kommun, som målmedvetet tagit sig an bostadsutmaningen, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad. Vi ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter i utvecklingen av projektet och är glada att kunna tillföra Stockholm ytterligare 1200 bostäder nära service, handel, natur och med kollektivtrafik runt knuten.

#barkarbystaden #järfälla #veddesta #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0