Energisnålt korttidsbyggande i Örebro

Bostad

NCC Construction ska snart börja bygga 20 bostadsrätter i kvarteret Omgången 1 i Rynningeåsen. Hustypen som kallas P303 innebär kort byggtid, välplanerat och energisnålt med en känsla av småhus. Ordern ifrån Svenska Hyreshus är värd 23 MSEK.

– Intresset för Brf Plutonbrigaden och kvarteret Omgången 1 är mycket stort och det ser ut att bli ett populärt område för barnfamiljer. Örebro tampas som många andra städer med bostadsbrist, så att kunna bygga snabbt är viktigt, säger Jan Dahlqvist, på NCC Construction i Örebro.

NCC har tagit fram bostadsprodukten P303 Tvåvånings Flerbostadshus som bland annat gör den totala byggtiden kortare.

– P303 är ett perfekt val för ett område där suget efter bostäder är stort eftersom den standardiserade byggprocessen och det låga priset på lägenheterna gör att inflyttning kan ske snabbare, säger Henrik Lindblad, chef marknad och affär för P303 på NCC Construction.

Andra fördelar med P303 är låg driftskostnad och klimatpåverkan. Energianvändningen i de projekt som hittills byggts enligt P303 ligger långt under rådande byggnorm.

Lägenheterna är smart planerade med genomgående parkettgolv, helkaklade badrum och gott om plats för förvaring. Varje lägenhet får också en egen terrass eller uteplats.

– Vi är nöjda med att samarbetet med NCC fortsätter. Efter ett första projekt på 62 lägenheter vidareutvecklar vi nu Rynningeområdet i Örebro med populära och hållbara bostäder för framtiden, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd på Svenska Hyreshus AB.

Storleken på de 20 lägenheterna kommer vara 67 eller 83 kvadratmeter. Husen byggs i två vångar, med balkong och terrass respektive uteplats. Bygget av husen börjar redan i september och inflyttning är beräknad till sommaren 2013.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!