Byggindustrin Bostad
2 min lästid

Skanska bygger toppmoderna radhus

5:e maj 2016, 11:24
Skanska bygger toppmoderna radhus
Toppmoderna radhus i unikt geografiskt läge vid Limhamns Sjöstad.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Malmö stad fortsätter växa, nu har turen återigen kommit till det populära området Limhamns Sjöstad.

Det är Skanska som håller på med byggnationen av projekt Slupen, som innefattar nybyggnationen av 29 radhus i 2 storlekar, 144 kvadratmeter och 137 kvadratmeter. 17 hus är redan idag inflyttade och inflyttningen av resterande hus är beräknad att ske i oktober och november i år.

Området har sedan tidigare blivit omtyckt tack vare sitt geografiska läge. Att man nu också kan bo i toppmoderna radhus med både en närhet till stadskärnan, men även med en närhet till hav, grönska och lugn.

Miljöarbetet runt projektet har varit omfattande och Skanska har noga arbetat för att kunna bygga husen så energieffektiva och miljövänliga som möjligt. Samtliga husen i projektet ska certifieras som Svanenmärka.
– Vi har exempelvis bara valt moderna och hållbara material som är anpassade för svanen certifieringen, med så lite underhåll som möjligt för slutkunden, berättar Madeleine Andersson, projektutvecklare på Skanska.

Miljöarbetet präglar hela Skanskas byggprocess, från förstaspadtaget till färdigt hem. I Slupen har de satsat på många miljövänliga åtgärder som uppfyller de hårda kraven för en Svanen märkning. Några exempel är att väggarna är extra isolerade och att man använder fönster som ger minimal värmeförlust. Den goda inomhusmiljön säkerställs genom högeffektiv ventilation med FTX-system, som återvinner värmen ifrån luften. Dessutom är allt material som används när huset byggs noga utvalt för att innehålla så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt. De som flyttar till Slupen kommer förmodligen märka av Svanenmärkningen till största del genom att man får låga kostnader för drift och underhåll. Energiförbrukningen beräknas till upp till 30%* lägre än Boverkets byggregler med en energiförbrukning på cirka 55-65 kWh per kvadratmeter och år.

– Vi har verkligen lyckats bygga rätt hustyp på rätt läge. Vi har gett barnfamiljer möjligheten att bo nära både hav, stad och skola. Dessutom är vi väldigt stolta över att hela projektet är Svanenmärkt, avslutar Madeleine Andersson.

Text av Martin Zemgals

#radhus #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0