Byggindustrin Arkitektur
2 min lästid

Arkitektfirma tar över omfattande uppdrag

10:e oktober 2016, 17:24
Arkitektfirma tar över omfattande uppdrag
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Ahrbom & Partner blir ny huvudarkitekt för den omfattande nybyggnationen i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan, en del i framväxten av Urban Escape-kvarteret.

Ahrbom & Partner har arbetat med utvecklingen av projektet, signerat de danska arkitekterna Lundgaard & Tranberg, sedan hösten 2015. Huset väntas stå klart under 2019.

Det var i november 2014 som det danska arkitektkontoret Lundgaard & Tranberg vann AMF Fastigheters och Stockholms stads parallella arkitektuppdrag för fastigheten Trollhättan 30. Ahrbom & Partner har varit en aktiv samarbetspartner tillsammans med Lundgaard & Tranberg sedan 2015 och har ett starkt och etablerat engagemang för projektet.

– Här ser vi en fantastisk möjlighet att öppna upp ett helt kvarter och skapa ett mer attraktivt city, säger Per Ahrbom huvudarkitekt på Ahrbom & Partner.

I juni 2016 godkändes detaljplanen för Trollhättan 30 i stadsbyggnadsnämnden. Just nu pågår den mest intensiva rivningsperioden innan nuvarande hus är helt borta i början på 2017. Med Lundgaard & Tranbergs förslag som grund kommer Ahrbom & Partner att färdigställa huset.

– Det gamla huset plockas nu ner våning för våning. Under nästa år börjar vi tillsammans att bygga upp det nya huset som blir porten till hela kvarteret, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape på AMF Fastigheter.

Huset kommer ha en inbjudande och uppbruten fasad mot Regeringsgatan som skapar ett aktivt stråk med mer liv i city. Det nya huset är en viktig del i utvecklingen av Urban Escape och i förverkligandet av AMF Fastigheters vision och ambition om att skapa platser där människor vill vara.

#ahrbom & partner #arkitekt #arkitektur #byggnationer #nybyggnation
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0