2021-03-11 Peab bygger gymnasieskola för 405 miljoner kronor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2021/03/bd554590aba09c3a_org-1.jpg

Peab bygger gymnasieskola för 405 miljoner kronor

Nya Westerlundska gymnasiet. Illustration: White arkitekter
Nya Westerlundska gymnasiet. Illustration: White arkitekter
Skola

Peab har fått i uppdrag att bygga nya Westerlundska gymnasiet i Enköping. Det framgår ur ett pressmeddelande. Skolan ska stå färdig i maj 2024 och kontraktssumman uppgår till 405 miljoner svenska kronor. Beställare är Enköpings kommun.

Den nya skolan ska rymma 1 600 elever samt 200 lärare och övrig personal. Skolan är i tre plan och uppdelad i tre byggnader där gemensamma funktioner som entréhall, reception, aula, bibliotek samt café är centrerade till en av dessa. De övriga byggnaderna är avsedda till lugnare studiemiljöer. Två gröna innergårdar med olika utformningar länkar samman byggnaderna. Hållbarhet ska genomsyra hela projektet.

– Vi ser fram emot att bygga den nya skolan till Enköpings gymnasieungdomar. Det känns också bra att kommunen har stort hållbarhets- och klimatfokus i projektet, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab, i pressmeddelandet.

Uppdraget är en totalentreprenad där projektet ska lämnas över till beställaren den 1 maj 2024.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!