2020-04-14 Första spadtaget för ny förskola https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/04/sodra-granstorp-forskola.jpg

Första spadtaget för ny förskola

Vid spadtaget medverkar Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, tillsammans med Ulf Wallén, Acrinova, och Simon Jönsson, Byggmästaren i Skåne. Bildkälla: Acrinova
Skola

Spaden har gått i marken för det som ska bli en miljövänlig förskola i Trelleborg, tillsammans med representanter från Trelleborgs kommun och Byggmästaren i Skåne.

– Det känns fantastiskt att vi nu, i samband med det första spadtaget, inleder byggnationen i Trelleborg. Här bygger vi för en hållbar framtid och tar vårt ansvar som bostads- och samhällsutvecklare för att barn och personal ska få det så bra som möjligt, säger Acrinovas vd Ulf Wallén.

Förskola för 160 barn

Förskolan på cirka 1 700 kvm kommer att rymma cirka 160 barn och byggs som en fastighet med utpräglat miljötänk enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad Silver. Det innebär krav på bland annat materialval, ljusinsläpp, akustik och energiförbrukning. Fastigheten beräknas vara färdigställd under Q3 2021.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!