2020-01-08 Nu stoppas bygget – igen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/enskede-skola.jpg

Nu stoppas bygget – igen

Enskede skola. Foto: Sara Mörtsell (WMSE) / CC BY-SA
Projekt
Skola

En om- och tillbyggnation av Enskede skola från 1915 har länge varit på tapeten. I vintras 2019 påbörjades en ombyggnation men kostnaderna skenade iväg vilket gjorde att staden valde att räkna om. Nu stoppas projektet ännu en gång.

Enskede skola har länge tampats med trängsel och tillfälliga lösningar. Men nu när om- och tillbyggnationen stoppas ännu en gång är det oklart när eller om det kommer bli klart.

Stadsmuseet sätter stopp

Denna gång är det Stadsmuseet som sätter stopp för bygget. Orsaken ska vara att huset blir för stort och inte passar in i omgivande bebyggelse, det skriver Stockholm direkt. Området har ett högt kulturhistoriskt värde vilktet gör att parametrar som storlek och utformning undersöks noga.

I nuläget kommer inget att hända förrän en ny plan godkänns.

– Som rektor är jag jättebesviken. Vi kommer fortsätta behöva servera lunch klockan kvart över tio på förmiddagen för att alla ska hinna äta och vi har elever utplacerade i olika lokaler i Enskede för att vi inte har plats för dem här. Vi kan inte fortsätta såhär, säger Sofia Stenberg, rektor på Enskede skola till Stockholm direkt.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!