2020-01-08 Här planeras nya gymnasieskolor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/01/malmo-stad-stadsfastigheter.jpg

Här planeras nya gymnasieskolor

Bilden visar hur den nya skolan kan komma se ut, ut mot Citadellsvägen. Källa illustration: Stadsfastigheter/Arkitektbyrån HÄR
Skola

Malmö behöver fyra nya gymnasieskolor före 2029. Om tre år öppnar den första skolan, den kommer också att ersätta Universitetsholmens gymnaisieskola.

Den nya skolan kommer att bli mer än dubbelt så stor som sin föregångare, det rapporterar Sydsvenskan.
– Det här är bara första steget. Malmö behöver motsvarande fyra nya gymnasieskolor före 2029, säger Lars Rehnberg, utbildningsdirektör med gymnasieansvar till Sydsvenskan.

Den gamla skolan kommer alltså att rivas och flyttar till norra Sorgenfri. På tomten byggs den nya gymnasieskolan som ska öppna 2023.

En av Malmös största

– Det blir en av Malmös största gymnasieskolor till ytan, i storlek med Borgarskolan men inte med lika många elever, säger Bo Ingvarsson, enhetschef för fysisk miljö på gymnasieförvaltningen till Sydsvenskan.

Malmö har inte fått en ny gymnasieksola sedan idrottsgymnasiet färdigställdes 2010 – och enligt befoljningsprognosen i Malmö väntas gymnasielever öka med 40 procent de närmsaste 10 åren.

– Den stora utmaningen är att klara tidtabellen med en så snabb tillväxt. Vi klarar oss de första åren men från 2023 måste vi ha fler gymnasieplatser. Med nya Universitetsholmen klarar vi de första åren, men 2025 behöver vi ytterligare en gymnasieskola och i slutet av 2020-talet minst en till, säger Lars Rehnberg, utbildningsdirektör till Sydsvenskan.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!