2019-10-09 Entreprenadkontrakt klart för skolbygge i Arvika https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/a3e339777f8b332c_org.jpg

Entreprenadkontrakt klart för skolbygge i Arvika

Skanska ska bygga en ny högstadieskola i Arvika. Fotograf: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor
Skanska ska bygga en ny högstadieskola i Arvika. Fotograf: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor
Skola

Serneke Bygg har skrivit entreprenadkontrakt med Arvika Fastighets AB för att bygga ny högstadieskola i Arvika. Värdet på kontraktet uppgår till cirka 385 miljoner kronor.

– Det känns väldigt kul att nu få komma igång med projektets genomförande. Vår samverkan med AFAB, där vårt gemensamma mål är ”En skola för var och en” har varit inspirerande och jag är säker på att slutresultatet blir väldigt bra för Arvikas högstadieungdomar, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke Bygg.

Plats för 900 elever

Den nya högstadieskolan i Arvika byggs för cirka 900 elever men kommer att byggas i flera hemvister för att skapa känsla av en trygg närmiljö. Skolan kommer också att få L-formade klassrum i syfte att skapa möjligheter i verksamheten att bedriva en skola för alla, en utformning som har skapat intresse både nationellt och internationellt.

Skolan ska vara klar för skolstart höstterminen 2021 och en senare etapp med skolrestaurang ska stå klar till årsskiftet 2021/2022.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!