2018-10-17 Byggarens nota för skolbygget https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/10/arcona-ostra-real-ombygge-webb.jpg

Byggarens nota för skolbygget

Bild: Arcona
Bild: Arcona
Byggindustrin
Skola

Arcona har fått i uppdrag av Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB) om utförande av Fas 2 i projekt Ombyggnad skolfastigheten Östra Real. Projektet är ett samverkansentreprenadavtal och pågår fram till oktober 2019 och har ett ordervärde på cirka 140 miljoner kronor.

Hela skolan kommer att renoveras invändigt med nya ytskikt och armaturer kommer förstärka det visuella intrycket för eleverna. Alla installationer såsom ventilation, el och rör kommer att bytas ut. Nya och fler toaletter kommer uppföras, samt duschar och omklädningsrum kommer att fräschas upp. Ett nytt fik kommer att byggas i en av elevkorridorerna.’

Skolan har en stark historia

– Vi är väldigt glada och stolta för att SISAB valt Arcona till att utföra renovering av Östra Real. Skolan har en stark historia och projektet har höga krav på utförande, vilket vi upplever som otroligt inspirerande för hela teamet. Vi kommer med varsamhet och stort engagemang rusta Östra Real för framtiden och dess elever samt personal, säger Lars Karlström, projektchef Arcona i ett pressmeddelande.

– Ombyggnationen av Östra Real är ett stort och komplicerat projekt och vi har funnit att Arcona som samarbetspartner erbjuder SISAB det som vi har efterfrågat i anbudsförfarandet, säger Erkki Sievänen, projektansvarig på SISAB.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!