2018-09-24 Göteborg har valt byggare till två stora skolor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2018/09/byggdialog-skola-1.png

Göteborg har valt byggare till två stora skolor

Skolans rektor Vernesa Slatina säger att det handlar om ett missförstånd och att skolan aldrig haft som avsikt att lura någon.
Skola

ByggDialog har fått uppdraget att som totalentreprenör i ett strategiskt partneringsamarbete bygga två större skolor, med optioner för ytterligare två i västra Göteborg. Totalt kommer projektet generera skolor för upp till 2500 elever.

Beställare av projektet är Lokalförvaltningen i Göteborgs stad och arbetet med skolorna är planerat att starta under hösten 2018. Den totala projekterings- och produktionstiden sträcker sig fram till hösten 2023, då besiktningarna för alla projekt ska vara slutförda.

– Vi är väldigt glada att Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad valt strategisk partnering som samarbetsform och ByggDialog som totalentreprenör. För oss på ByggDialog som enbart arbetar i partneringsamverkan känns det jättebra att tillsammans med alla andra aktörer få vara med och bidra till utvecklingen av Göteborgs skolor. Vi hoppas att vår långa erfarenhet av arbetsformen kan komma till stor nytta i samarbetet, säger Jörgen Sundhäll, VD ByggDialog

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!