Fastighet
2 min lästid

AL hyr ut 10 000 kvm till skola i Sickla

21:a februari 2023, 13:07
AL hyr ut 10 000 kvm till skola i Sickla
Sickla. Foto: Hanna Widell / Atrium Ljungberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det nya avtalet inklusive tillbyggnaden omfattar totalt drygt 10 000 kvadratmeter och avser gymnasiet YBC (Young Business Creatives), som får utökade lokaler vägg i vägg med Rytmus och Designgymnasiet.

Satsningen på Campus Sickla är ett led i att utveckla Sickla som stadsdel med ett blandat innehåll av såväl utbildning som arbetsplatser, bostäder, kultur och service, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Nu förlänger och utökar Nacka kommun sitt hyresavtal för YBC-gymnasiet, från cirka 8 200 kvadratmeter till nästan 10 300 kvadratmeter, i direkt anslutning till befintlig skolbyggnad. När tillbyggnaden om dryga 2 100 nya kvadratmeter är klar kommer Campus Sickla att husera cirka 2 300 elever fördelat på 4–5 olika gymnasieprogram. Tillbyggnaden planeras stå klar till höstterminen 2025.

– Vi ser verkligen fram emot att kunna utöka lokalerna för YBC som är en av de mest sökta och bästa gymnasieskolorna i Stockholms län. Nu kommer vi bättre kunna möta den stora efterfrågan och bredda skolans programutbud. Jag är mycket glad över att vi är en del av utvecklingen av Campus Sickla och den unika stadsdelen Sickla, säger Einar Fransson, produktionsdirektör och skolchef för Nackas kommunala skolor.

Investerar nästan 100 miljoner

Sickla är en snabbt växande stadsdel. Redan idag jobbar cirka 8 000 personer i Sickla och fram till 2030 planeras de industrihistoriska kvarteren att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder.

– Vi är verkligen glada att tillsammans med Nacka kommun och andra befintliga skolverksamheter kunna utöka Campus Sickla. Vi ser ett stort intresse för hela Sickla, oavsett om det handlar om att etablera kontor, köpa bostäder eller gå i skolan här. Vi ser verkligen fram emot den fortsatta utvecklingen av stadsdelen tillsammans med alla som verkar här, säger Andreas Malmsäter, affärsområdeschef leasing på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs investering uppgår till totalt cirka 95 miljoner kronor, varav 84 miljoner kronor avser tillbyggnation och resterande hyresgästanpassning av befintlig yta. Årlig hyresintäkt ökar med cirka 8 miljoner kronor till följd av genomförd omförhandling och investeringar.

#atrium ljungberg #nacka #sickla
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0