2017-10-03 En av Stockholms största skolor tar form https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2017/09/Kämpetorp-entretorget.jpg

En av Stockholms största skolor tar form

Kämpetorp entretorget mot Älvsjövägen.
Kämpetorp entretorget mot Älvsjövägen. Illustration: Aperto arkitekter
Reportage
Skola

I mars tog SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, det första spadtaget för om- och tillbyggnad för Kämpetorpsskolan, en kommunal F-9-skola. Det kommer att bli en av Stockholms största grundskolor med plats för cirka 1100 elever. Den nya skolan beräknas vara klar för inflyttning höstterminen 2019.

Projektet innebär en omfattande om- och tillbyggnad av Kämpetorpsskolan. Den befintliga skolan byggs till med två stycken nya skolbyggnader samt en ny byggnad för tillagningskök och matsal. Alla befintliga byggnader genomgår också en omfattande ombyggnad. Generalentreprenör för om- och tillbyggnaden är PEAB. Ordervärdet beräknas till 262 miljoner kronor.

» Läs också: Örebros expansion kräver skolbyggen

— Alla barn och ungdomar i Älvsjö ska kunna lita på att det finns bra kommunala grundskolor i den egna stadsdelen och därför är den här kapacitetsförstärkningen så viktig, säger skolborgarrådet Olle Burell (S).

Kämpetorpsskolans arkitekt, Paul Hedqvist, ritade ett 60-tal skolor runt om i Sverige under åren 1952–1969. Vår uppgift är att bevara skolans unika karaktär samtidigt som vi varsamt renoverar och bygger till. Vår målsättning är att skapa kvalitativa bra skolor för morgondagens elever, förklarar Claes Magnusson, VD SISAB.

— Vi är stolta och glada att återigen få förtroendet att bygga en skola på uppdrag av SISAB – en kund som vi uppskattar att jobba med. Peabs långsiktiga vision är att vara Nordens samhällsbyggare och just skolor är ett prioriterat produktsegment som passar väl in i den ambitionen säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef för Peabs byggverksamhet.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!