2016-11-29 Combimix lanserar nytt tjockputssystem som bygger på beprövad teknik https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/11/cmbi.jpg

Combimix lanserar nytt tjockputssystem som bygger på beprövad teknik

Senaste nytt bygg

”Combi-Tradition E är ett tjockputssystem som uppfyller alla krav som marknaden efterfrågar vad gäller energi, fukt, brand, ljud och inte minst ekonomi”, säger Magnus Wiberg på Combimix. Det nya systemet bygger på beprövad teknik med komponenterna Kooltherm-skiva, mineralull och tjockputs. Tack vare den tunna, energieffektiva och brandsäkra hårdskum-skivan Kooltherm från Kingspan kan tjockleken på Combi-Tradition E hållas nere och därmed öka försäljningsytan.

Detta är ett sponsrat inlägg från Combimix.

I branschens strävan att nå lägre U-värden och samtidigt få ett brandsäkert putssystem har den totala tjockleken blivit ett bekymmer. ”Det finns inga fästen som klarar dessa konstruktioner. Dessutom minskar försäljningsytan avsevärt”, menar Magnus Wiberg på Combimix. Det var här tankarna kring Combi-Tradition E tog form – att hitta ett system som möter dagens krav på fukt, brand, ljud och tjocklek. Resultatet blev Combi-Tradition E. Systemet är uppbyggt på den 100 mm tjocka hårdskum-skivan Kooltherm som är godkänd enligt SPFire 105, 50 mm mineralull och 20 mm puts. Det blir en total tjocklek på endast 170 mm som är brandsäkert och med ett U-värde på låga 0,16. Ett motsvarande system med samma egenskaper byggt på cellplast ger en total tjocklek på minst 200 mm. Eller rättare sagt, en minskad försäljningsbar yta med 30 mm. ”Det gör Combi-Tradition E till ett enkelt val, det kostar dessutom lika mycket eller mindre än tunnputssystemen på marknaden.” Den enkla lösningen med att lägga mineralull utanpå Kooltherm-skivan gör också att risken för sprickbildningen minskar avsevärt. ”Vi är både glada och en smula stolta över att kunna presentera Combi-Tradition E, det uppfyller alla krav som marknaden efterfrågar vad gäller energi, fukt, brand, ljud och inte minst ekonomi”, säger Magnus Wiberg.

Fler fördelar

Det är inte bara de tekniska egenskaperna som gör Combi-Tradition E till ett system för framtiden. För murare och putsare innebär systemet inga överraskningar eller förändrade arbetsmetoder. ”De kan jobba precis som vanligt med samma bruk och teknik, det är tryggt och effektivt”, förklarar Magnus Wiberg. Dessutom har systemet inga nya begränsningar vad gäller färgval och strukturer. Och tack vare den slimmade konstruktionen ger systemet också en design med mindre djup på exempelvis fönsternischer. Dessa faktorer gör Combi-Tradition E till ett enkelt val även för exempelvis arkitekter.

Combi-Tradition E, utvecklat i sann Combimix-tradition

Combi-Tradition E är ett typiskt exempel på hur Combimix arbetar. Combimix ser tidigt nya behov på marknaden och tack vare korta beslutsvägar och hög teknisk kompetens på företaget ser Combimix till att tillgodose behoven. På Combimix är också enkelhet något som uppskattas. ”De bästa idéerna är oftast de enklaste”, säger Magnus Wiberg. Combi-Tradition E är i sin uppbyggnad just enkelt och bygger på beprövade tekniker och material. ”Kombinationen av hårdskum-skivan Kooltherm, stenull, tjockputs och standardfästen är så enkelt, det är också det som gör systemet så bra, man måste inte uppfinna hjulet varje gång, menar Magnus Wiberg. Genom att allt som ingår i systemet Combi-Tradition E är väl beprövat lämnas också en systemgaranti.

För ytterligare information och kontakt

Magnus Wiberg, Produktansvarig Fasad, Combimix AB
Telefon 0171 46 98 88
magnus.wiberg@combimix.se

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!