2016-11-02 Konsultbolag satsar i Västerås https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2016/11/tyrens-vst.jpg

Konsultbolag satsar i Västerås

Senaste nytt bygg

Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns växer. På bara några år har företaget expanderat med nya kontor runt om i landet och ökat antalet medarbetare med 700 konsulter.

Nu väljer företaget att lägga ett extra fokus på region Mitt där turen har kommit till Västerås. Den första december öppnar företaget ett eget kontor i området Mimerporten men redan nu letar Tyréns efter nya medarbetare. Syftet är att bredda och stärka Tyréns affärsområden i Västeråsregionen genom att växa med 20-25 konsulter.

De senaste åren har företaget växt i regionen och efterfrågan på samhällsbyggnadskonsulter är stor. Därför väljer företaget att satsa ytterligare genom att öppna ett eget kontor i staden. I dag ligger fokus på miljö, geoteknik samt bygg- och projektledning. Nu vill företaget bredda sina kompetensområden genom att dubblera antalet anställda. Kompetenser som specifikt eftersöks är arkitekter, landskapsarkitekter, byggnadskonstruktörer samt bygg- och projektledare.

– Västerås är en av de mest expansiva städerna i Sverige och det ligger strategiskt placerad i region Mitt. Därför kändes det som ett naturligt steg att också finnas på plats med ett Tyrénskontor här, säger Fredrik Mellgren, affärschef Fastighet och Byggnad i region Mitt och ansvarig för satsningen i Västerås. Kontoret är beläget i industriområdet Mimerporten där vi både tagit i på höjden och bredden för att kunna expandera. Med åtta meter högt i tak och flera våningar kommer industrilokalen rymma 40 medarbetare vilket vi siktar på att vara inom de närmaste åren.

Just nu arbetar Tyréns med Västerås nya resecentrum. Där har de tillsammans med den danska arkitektbyrån BIG (Bjarke Ingels Group) och Kragh & Berglund, tagit fram det arkitektförslag som kommer ligga till grund för detaljplanen till det nya centret.Det 12 000 kvadratmeter stora projektet är en del av den långsiktiga stadsförnyelseplanen ”3B – Bygg bort barriärer” som syftar till att omforma området kring järnvägsstationen och samla hela stadens infrastrukturella knutpunkt under ett tak.

– Tyrens uppdrag har varit att ta fram en väl fungerande och kapacitetsstark trafiklösning för alla trafikslag samt att ta fram en ljusdesign som förstärker och lyfter fram den arkitektoniska gestaltningen, berättar Fredrik Mellgren. Västerås resecentrum kommer att bli en ny knutpunkt för tåg, bussar, taxibilar, cyklar och fotgängare i hjärtat av Västerås vilket kommer att förenkla pendlingen både till och från Västerås. Redan nu ser vi stora satsningar på byggande i regionen och det kommer bara öka under de kommande åren och självklart vill vi vara på plats och vara en del av detta.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!