Byggindustrin Senaste nytt bygg
1 min lästid

Fastighetsutvecklingsbolag vinner markanvisning

9:e maj 2016, 08:29
Fastighetsutvecklingsbolag vinner markanvisning
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Concent har av Norrköpings kommun tilldelats en markanvisning vid gamla Smedby IP i Norrköping.

Bolaget kommer att utveckla 154 bostäder i sex punkthus bestående av främst tvåor och treor på en total yta om 11 800 BTA. Byggstart är planerad till hösten 2017.

Bostäderna kommer företrädesvis vara upplåtna med bostadsrätt, men Concent ser över möjligheten att även utveckla hyresrätter här. Förslaget, som fått namnet Skogsgläntan, har tagits fram i samarbete med Tengbom Arkitektbyrå. Ambitionen har varit att skapa ett bostadskvarter i symbios med naturen, riktat till en bred målgrupp.

– Vi vill erbjuda flexibla lägenheter som tillåter ett boende i flera generationer. Fokus ligger på tvåor och treor som erbjuder planlösningar med möjlighet till att skapa en “minitrea” eller “minifyra” om man önskar, säger Henrik Gidmark.

Skogsgläntan är den andra markanvisningen Concent i samarbete med Tengbom vunnit på kort tid . Den gemensamma nämnaren i de två förslagen är bostadskvarter som lyfter och tillvaratar den omkringliggande miljön, samt kommuner med högt ställda krav på god arkitektur. Totalt rör det sig om ungefär 240 nya lägenheter som ska byggas.

Byggstarten är planerad till hösten 2017 och första inflyttning kan ske i början av 2019 .

#bostadsbyggande #byggnationer #byggprojekt #concent #concent ab #marknanvisning #norrköping #tengbom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0