2020-10-27 Efter konkursen: 1 000 kunder riskerar pengarna https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/09/1e01215b-4f22-453e-a09b-96c077a247c3-800x488-1.jpg

Efter konkursen: 1 000 kunder riskerar pengarna

Foto: Well Fastigheter
Lägenheterna skulle säljas på ett helt nytt sätt där den ekonomiska modellen bygger på att föreningen står för den största delen av lånen. Insatsen blir mycket lägre men månadskostnaden lite högre. Foto: Well Fastigheter
Fastighet
Senaste nytt bygg

Well fastighetsutveckling AB saknar 25 miljoner kronor.
De tusen kunder som betalat 20 000 kronor för en köplats till lyxlägenheter i Järfälla har därmed minimala chanser att få sina pengar tillbaka.
Det skriver Mitt i Järfälla.

Urban park skulle bli ett nytt område i Veddesta, Barkarbystaden.
Men Well fastighetsutveckling saknade samarbete med Järfälla kommun, bygglov och giltig detaljplan, något som Mitt i Järfälla avslöjade.

Trots det hade tusen personer ställt sig i kö till bygget och betalat in 20 000 kronor till bolaget i väntan på att få köpa en exklusiv lägenhet. Totalt rör det sig om 20 miljoner kronor som kommit in till Well fastigheter från kunder som hade hoppats på att få flytta in.

Men bolaget gick i konkurs.
Advokaten Gustav Kling är en av de ansvariga för handläggningen av konkursansökan.
Han förklarar att Urban parks kunder har så kallade ”oprioriterade anspråk” i konkursen. Detta eftersom de lånat ut pengar utan säkerhet till Well Fastigheteter. Det gör att chanserna att få sina investerade pengar återbetalade är liten.

Under onsdagen lämnades bouppteckningen in till Stockholms tingsrätt. Där framgår att företaget har tillgångar på 268 823 kronor och de oprioriterade skulderna ligger på 25 446 397 kronor. 

Nu följer ett edgångssammanträde i Stockholms tingsrätt den 3 november.
– När jag har varit i kontakt med många av fordringsägarna är min uppfattning att de känner sig lurade. Vi kommer att göra en konkursutredning som ska försöka besvara vart alla pengarna tagit vägen, säger Gustav Kling till Mitt i Järfälla.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!