Byggindustrin Projekt
2 min lästid

NCC landar stort byggkontrakt

12:e oktober 2015, 12:21
NCC landar stort byggkontrakt
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

NCC har fått i uppdrag att bygga nya Höglandssjukhuset i Eksjö av Regionfastigheter i Jönköpings län. Ordern uppgår till 625 MSEK.

Utbyggnaden görs för att modernisera vården på småländska höglandet och innebär att Eksjö får nio nya operationssalar, intensivvårdsavdelning, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning samt ortopedisk mottagning och vårdavdelning.

– Den nya byggnaden bidrar till ökad patientsäkerhet med minskad smittspridning. Arbetsmiljön blir bättre och byggnaden kommer att kunna möta vårdens framtida krav och ger också möjlighet till effektivare arbetssätt och ökad produktion, säger Tomas Calmviken, Fastighetschef på Regionfastigheter.

Den nya sjukhusbyggnaden om totalt sju våningar byggs ihop med det nuvarande Höglandssjukhuset via en ljusgård. Höglandssjukhuset blir med den nya huskroppen nästan 30 000 kvadratmeter större och får nya fina lokaler för vård, service, administration och även utbildningslokaler. För innevånarna i regionen betyder sjukhuset modernare och bättre vård.

– Vi är glada över att få förtroendet att bygga detta sjukhus i Eksjö. Vi hoppas att vår mångåriga erfarenhet av att bygga sjukhus runt om i Sverige ska komma väl till pass för att möta de olika på speciella krav och förväntningar som patienterna, de anställda och landstingen har på Höglandssjukhuset, säger Svante Hagman, chef för NCC Construction Sweden.

Projektet startar med markarbeten i februari 2016 och beräknas vara färdigställt i maj 2019. Ordern registreras i det fjärde kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Sweden.

#eksjö #sjukhus #white #whitearkitekter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0