Projekt
2 min lästid

Botkyrkabyggen lanserar nytt koncept

25:e mars 2015, 13:26
Botkyrkabyggen lanserar nytt koncept
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Att bo i flerbostadshus i förorten och samtidigt ha tillgång till en egen trädgård där man kan plantera växter och odla egna grönsaker – är det möjligt? Javisst! Hos Botkyrkabyggen finns från våren 2015 boende­konceptet TrädgårdsBo.

– Tanken med TrädgårdsBo är att kunna erbjuda det där lilla extra till hyresgäster och samtidigt skapa blomstrande mötesplatser som bidrar till inspiration, trivsel och sammanhållning i området, berättar Charlotte Ekfeldt, affärsutvecklingschef på Botkyrkabyggen.

TrädgårdsBo består i dagsläget av ett 90-tal lägenheter i flerbostadshus, med en trädgård på mellan 45 och 120 kvadratmeter. De flesta ligger i miljonprogramsområden som Norsborg och Fittja. Hyresgäster i dessa unika lägenheter erbjuds möjligheten att uppgradera sin trädgård enligt TrädgårdsBo-konceptet mot ett tillägg på hyran. I tillvalspaketet Trädgård ingår:

– Vattenutkastare där det är möjligt
– Eluttag utomhus
– Utebelysning
– Förrådsbyggnad utomhus för trädgårdsredskap
– Iordningställande av markytor
– Staket mot grannen

– Alla är välkomna som hyresgäster i TrädgårdsBo, men extra bra passar förstås personer som njuter av att vistas i en trädgård. Kanske har man ett intresse för växter och odling, eller vill ha en större gräsyta där barn med spring i benen kan hålla till, säger Charlotte Ekfeldt.

När en TrädgårdsBo-lägenhet blir ledig för uthyrning får den nya hyresgästen hjälp av Botkyrkabyggen att anlägga sin trädgård på ett sätt som passar just den unika lägenheten. Hyresgästen undertecknar även ett skötselavtal för uteplatsen. Sedan är det bara att sätta igång och njuta av sin egen trädgård – en grön oas mitt i bostadsområdet.

#botkyrka #botkyrka kommun #trädgårdsbo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0