Byggindustrin Projekt
2 min lästid

Peab säljer projekt för 824 miljoner

21:a december 2020, 07:51
Peab säljer projekt för 824 miljoner
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Peab har tecknat avtal om försäljning av fyra hyresrättsprojekt om totalt 824 miljoner kronor som kommer att uppföras i egen balansräkning och färdigställas och frånträdas under 2023.

Peab har tecknat avtal om försäljning av fyra hyresrättsprojekt om totalt 312 lägenheter till ett totalt värde av 824 miljoner svenska kronor. De fyra projekten avser 84 lägenheter i Botkyrka, 79 lägenheter i Västerås, 108 lägenheter i Eskilstuna och 41 lägenheter i Trollhättan.

Projektet Flottiljen i Botkyrka säljs till Niam, projekten Poseidon i Västerås och Fristaden i Eskilstuna säljs till Podium Fastigheter AB och projektet Traversen i Trollhättan säljs till Fortinova Fastigheter AB.

Samtliga hyresrättsprojekt kommer att uppföras i egen balansräkning och resultatavräknas vid frånträde under 2023.

– Den starka efterfrågan på hyresrätter har gett oss goda möjligheter att utveckla fastigheter som hyresrättsprojekt. Genom att erbjuda både bostadsrätter och hyresrätter till marknaden under kommande år skapar vi en god grund för såväl Peab Projektutvecklings verksamhet som andra affärsområden inom koncernen. Naturligtvis är det samtidigt glädjande att vi kan bidra till utbudet av olika boendeformer i fler kommuner, säger Göran Linder, affärsområdeschef Peab Projektutveckling.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0