2020-11-02 Veidekke får uppdrag att öka säkerheten på väg 56 https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/11/veidekke-trafikverket.jpg

Veidekke får uppdrag att öka säkerheten på väg 56

Trafikverket antlitar Veidekke
Vägsträckan löper cirka 14,5 kilometer mellan Kvicksund och Västjädra. Illustration: Veidekke
Projekt
Vägar

Trafikverket ger Veidekke uppdraget att bredda väg 56 mellan Kvicksund och Västjädra. Projektet är en utförandeentreprenad med en ordersumma på 206 miljoner kronor. Arbetet påbörjas i januari 2021 och ska vara färdigt i november 2022.

Väg 56 mellan Kvicksund och Västjädra i Västerås kommun ska byggas om till en mötesfri landsväg (2+1). Detta för att öka säkerheten och förbättra framkomligheten. I uppdraget ingår även att Veidekke drar ny belysning och uppför ett bullerskydd.  

Vi är glada över att få detta förtroende och ser fram emot att påbörja arbetet. Extra roligt är att vi också får en möjlighet att arbeta med Trafikverket även i Uppsala. De är en samarbetspartner som passar bra med vårt höga säkerhetstänk och involverande arbetssätt, säger Anders Johansson, arbetschef på Veidekke Anläggning.

Vägsträckan löper cirka 14,5 kilometer och kommer att medföra cirka 200 000 kubikmeter jordschaktning och ny asfaltsbeläggning på en yta av cirka 200 000 kvadratmeter. I uppdraget ingår en breddning av befintlig plattrambro, samt utbyte av kantbalkar och en ny skiljebalk på ytterligare en bro. 

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!