2020-10-20 Victoria Park och Peab först ut i Kållered centrum https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/collage-liten.jpg

Victoria Park och Peab först ut i Kållered centrum

Victoria Park AB och Peab bygger i Kållered centrum
Under våren startar Victoria Park byggnationen av 92 hyreslägenheter i Kållered. Glenn Malmberg är Regionchef Victoria Park AB. Foto: Victoria Park AB
Projekt

Kållered söder om Göteborg står inför stora förändringar.
Mölndal Stad ska bygga ut området med cirka 450 lägenheter. Först ut att förtäta Kållered Centrum är Victoria Park som tillsammans med Peab bygger 92 nya hyreslägenheter.

Under våren startar Victoria Park byggnationen av 92 hyreslägenheter i Kållered, som byggs av entreprenör Peab. Huset byggs i åtta våningar och förväntas stå klart under 2022.

– Projektet är en förtätning på befintlig fastighet i Våmmedal där vi i dag har 200 hyreslägenheter. Därför känns det extra roligt att starta nybyggnationen. Genom att bygga nya bostäder kan vi skapa ett ännu attraktivare kvarter, säger Glenn Malmberg, Regionchef Victoria Park AB.

Satsningen på Kållered centrum är ett samarbete mellan fastighetsägare och Mölndals stad. Tanken är bygga fler bostäder och skapa trevliga utemiljöer på det som i dag är markparkering.
Planförslaget innebär en förtätning med cirka 450 nya bostäder tillsammans med komplettering av befintligt parkeringsdäck och nya parkområden. Projekteringen av de 92 lägenheterna startar omgående och byggstart planeras till våren 2021.

– Vi ser verkligen fram emot att påbörja byggnationen i Kållered och inleda utvecklingen av Kållered Centrum. Det känns också bra att bidra till att utbudet av hyresrätter i Mölndal och Kållered ökar, säger Magnus Insulan, arbetschef på Peab.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!