2020-10-15 Bostadsministern invigde bygget av Cederhusen https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/bolund-liten-scaled.jpg

Bostadsministern invigde bygget av Cederhusen

Per Bolund invigde bygget av Cederhusen
Bostadsminister Per Bolund invigde bygget genom att montera de första trästommarna. Foto: Nordr
Projekt

Byggnationen av Cederhusen, som kommer att bli Sveriges största bostadskvarter i trä, är nu startat.
Bostadsminister Per Bolund fanns på plats för att starta bygget.

Cederhusen i Hagastaden kommer att bli Stockholms första stora flerbostadshus i massivträ. Det är även ett av de största trähusprojekten i världen i innerstadsmiljö.

Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) och Bostadsminister Per Bolund (MP) var på plats för att inviga bygget. Det gjorde de genom att montera de första trästommarna till bostadshusen som ska stå klara i början av 2022.

– Att bygga just trähus i Hagastaden stämmer väl med överens med våra ambitioner för området att utveckla en hållbar och traditionell stadsmiljö, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

Cederhusen byggs med stommar av korslimmat trä från Dalarna som produceras i träindustriföretaget Setras nya fabrik i Långshyttan. Inom ramen för projektet byggs fyra bostadshus som kommer att bli 10-13 våningar höga. Husen kommer att inrymma 234 lägenheter i varierande storlekar och med olika typer av planlösning.

– Vi är oerhört stolta och tacksamma för att stadsbyggnadsborgarrådet och bostadsministern invigde byggnationen av Cederhusen. Det skickar en oerhört viktig signal till vår bransch och till den breda allmänheten i stort att det här är ett viktigt projekt. Vi är många som tror på ett ökat trähusbyggande i Sverige och Stockholm framöver, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling Cederhusen.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!