2020-10-15 Kontrakt klart för bygget av Jönköpings nya domstol https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/10/domstol-liten.jpg

Kontrakt klart för bygget av Jönköpings nya domstol

Jönköpings nya domstolsbyggnad
Byggnaden uppförs enligt Miljöbyggnad Guld. Illustration: FOJAB
Projekt

Serneke, Castellum och Domstolsverket har tecknat ett totalentreprenadskontrakt för att uppföra en domstolsbyggnad för Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping.
Ordersumman uppgår till 223 miljoner kronor.

Den nya domstolsbyggnaden ska uppföras på Slottskajen vid Munksjön i centrala Jönköping och ska inrymma Göta hovrätt och Kammarrätten i Jönköping.

Byggnaden omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och kommer att innehålla tio förhandlingssalar och omkring 180 arbetsplatser. Projektet genomförs i nära samverkan mellan Serneke, Castellum och Domstolsverket.

– Det känns jättekul att genom den här entreprenaden kunna expandera vår verksamhet i Jönköping ytterligare. Det är ett stort projekt och vi ser fram emot ett bra samarbete med Castellum och Domstolsverket, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Projektering av byggnaden påbörjas omgående och projektet byggstartas i slutet av 2020. Domstolsbyggnaden beräknas vara färdigställd under sommaren 2022. Ordersumman på 223 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!