2020-05-25 Peab bygger ny logistikpark https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/sundsvall-logistik-peab.jpg

Peab bygger ny logistikpark

Visionsbild för Sundsvalls Logistikpark. Illustration: Ramböll
Visionsbild för Sundsvalls Logistikpark. Illustration: Ramböll
Logistikläge
Projekt

Peab har fått uppdraget att bygga Sundsvalls nya logistikpark i anslutning till Tunadalshamnen. Beställare är Sundsvall Logistikpark AB och kontraktssumman uppgår till 734 miljoner kronor.

Logistikparken är tänkt att vara ett transportnav. Projektet innebär byggnation av en ny kombiterminal med etableringsytor, vägar och järnväg. Här ska väg, järnväg och sjöfart mötas och kopplas ihop i ett och samma område. Dagens terminal har två spår om 350 meter. Den nya terminalen kommer att erbjuda tre spår om 650 meter med möjlighet till utbyggnad.

– Detta projekt är uppdelat i två faser. I den första fasen som startade 2017 har vi tillsammans med Sundsvall Logistikpark och Ramböll projekterat för den nya kombiterminalen. Att det nu står klart att vi kan påbörja arbetet med byggnationen känns självklart bra, säger Jörgen Eriksson, regionchef Peab i ett pressmeddelande.

Byggs enligt certifieringen Ceequal

Logistikparken kommer att vara den första som byggs enligt miljöcertifieringssystemet Ceequal. Systemet bedömer och betygsätter hur väl projektet hanterar hållbarhetsfrågor och är utformat för att uppmuntra och belöna beställare, projektörer och entreprenörer som anstränger sig mer än vad lagen kräver gällande hållbarhetsfrågor.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Byggstart äger rum i juni 2020 och projektet beräknas vara klart under 2024.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!