2020-05-04 Nytt skolcentrum byggs för en halv miljard kronor https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/05/lindbackaskolan.jpg

Nytt skolcentrum byggs för en halv miljard kronor

Lindbackaskolan - den nya högstadieskolan i Lindesberg tar form. Bildkälla: LindeKultur
Projekt
Skola

Nya Lindbackaskolan och tillbyggnaden av Brotorpsskolan i Lindesberg tar form. Skolbygget för närmare en halv miljard kronor är ett av kommunens största investeringar någonsin och kommer att ge plats för totalt 1100 elever.

Nya Lindbackaskolan omfattar totalt en yta på 17 700 kvadratmeter för cirka 650 elever i årskurserna 7-9 och särskola. Här får eleverna tillgång till ett skolbibliotek, en bildsal och två musiksalar. Tre konstnärer svarar för skolornas konstnärliga utsmyckning.

Konstnären Catrin Andersson som arbetar med geometriska former i sitt konstnärliga uttryck får utforma två av Lindbackaskolans ljusgårdar. Bildkälla: LindeKultur

Utöver det byggs även två nya idrottshallar (varav en med publikplats för uppåt 400 personer) samt en utomhusarena för idrott. Även ett storkök som ska leverera 3000 portioner om dagen till kommunens förskolor, skolor och äldreboenden. Den nya skolan ska vara klar till höstterminen 2021.

Tillbyggnad klar hösten 2020

Befintliga Brotorpsskolan byggs om och till för att rymma cirka 450 elever från förskoleklass till och med sjätte klass. Tillbyggnaden på 1 500 kvadratmeter ska vara klar till höstterminen 2020.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!