2020-02-12 Nordens största solcellsanläggning på tak https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2020/02/logicenters-solceller.png

Nordens största solcellsanläggning på tak

Bildkälla: Logicenters
Eldistribution
Lager
Logistikläge
Projekt

Logicenters ska bygga nordens största solcellsanläggning på tak, på logistikfastigheten som Speed Group hyr i Viared, utanför Borås.

Den nya solcellsanläggningen kommer att omfatta en yta om 60 000 m² och ha en kapacitet om 5 megawatt (MWp).

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med Speed Group nu ta ett stort steg mot omställningen till grön energi. Att bygga för en hållbar framtid är kärnan i vårt hållbarhetsarbete och med detta projekt bevisar vi att våra byggnader faktiskt kan vara en del av lösningen, snarare än en del av problemet. Och trots att skatten på solenergi idag bestraffar stora solcellsanläggningar så kan vi inte skjuta stora och viktiga klimatinvesteringar på framtiden, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters i ett pressmeddelande.

Färdig under 2020

Solcellsanläggningen på fastighetens tak kommer mäta hela 60 000 m².Det gör den till Nordens största solcellsanläggning beläget på ett tak, både sett till area och kapacitet. Anläggningen ska stå färdig under 2020 och förväntas producera 4 GWh elektricitet per år, något som skulle kunna förse cirka 800 standardvillor med el under ett helt år.

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!