Nyheter
2 min lästid

Markstriden: Nu stäms kommun på 150 miljoner

3:e januari 2020, 17:29
Markstriden: Nu stäms kommun på 150 miljoner
Foto: Brian Turner / CC BY 2.0
Jessica Branschaktuellt Jessica Branschaktuellt
Like 0

Striden om marken i Upplands-Bro kommun fortsätter. Branschaktuellt skrev tidigare om nyheten som du kan läsa mer om här. Nu har tvisten eskalerat där bygg- och fastighetskoncernen Kilenkrysset stämmer kommunen för 152 miljoner kronor, det rapporterar Mitt i.

Enligt företagets vd Jan Persson kommer en stämningsansökan lämnas in till tingsrätten. Dock ligger summan nu på 152 miljoner, jämfört den tidigare summan på 70 miljoner. Det beror på att företaget inte litar på kommunens värderingar.

– Kommunen har gjort två värderingar som vi inte litar på. Vi har gjort en egen värdering som visar på 152 miljoner, säger Jan Persson då Mitt i når honom.

Skickat ett brev till politikerna

Jan Persson har skickat ett brev till politikerna (som Mitt i tagit del av) med förhoppningen att få svar på hur beslutet om att Kilenkrysset inte får köpa tillbaka fastigheten, gått till. I brevet nämns då även att företagets advokater kommer skicka in en stämningsansökan.

– Ställer partierna upp på dessa idéer att man inte ska följa ett avtal? Vilka partier stöttar agerandet från kommunens sida, det är vad vi undrar, säger Jan Persson.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0