2019-10-16 NCC utvecklar ny stadsdel https://branschaktuellt.se/wp-content/uploads/2019/10/ncc-bygge-projekt-kopenhamn.jpg

NCC utvecklar ny stadsdel

Illustration: COBE
Bostad
Projekt

NCC ska utveckla en ny stadsdel med bostäder, hotell, butiker och restauranger på ön Papirøen i centrala Köpenhamn åt utvecklingsföretaget CØ P/S. Ordern uppgår till 1,7 miljarder kronor.

– Projektet är ett av våra mest mångfasetterade uppdrag hittills. Vi utnyttjar verkligen vår kompetens och innovationskraft inom grundläggning, stommar och konstruktion, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark i ett pressmeddelande.

Området ska få nytt liv

Christiansholm på Papirøen är det sista kajområdet som ännu inte har utvecklats i Köpenhamns inre hamn. Här hade under många år Danske Presses Fællesindkøb sitt lager för tidningspapper. Nu får området nytt liv med ett projekt som täcker in hela ön och omfattar bostadsrätter, hyresrätter, ett hotell och en saluhall för butiker, kaféer och restauranger.

– Vi har mycket stora förväntningar på vad Christiansholm kan bidra med tack vare sitt helt unika läge. Vi vill att projektet ska bli till glädje och nytta för både christianshavnborna, de framtida invånarna och hela Köpenhamn, säger Klaus Kastbjerg, administrativ chef på Unionkul Ejendomme, för utvecklingsföretaget CØ P/S räkning.

Byggstart är 2020 och projektet väntas vara klart 2024. Avtalet är villkorat av bygglovet. Bakom utvecklingsföretaget CØ P/S står Danica Ejendomsselskab (50 %), Unionkul Ejendomme (37,5 %) och Nordkranen (12,5 %).

Missa inget!

Prenumerera på Branschaktuellt's nyhetsbrev - det är helt kostnadsfritt!